Eendracht

fun since ’85

*breadcrumbs*

Zeeuwse klipper Eendracht

Varen met de Eendracht

Hoe zeilen met de Eendracht er uit ziet? Bekijk het hier!

Geschiedenis

De Zeeuwse Klipper Eendracht is in 1899 voor de familie Theunisse uit Sint Annaland gebouwd, bij Scheepswerf Van den Adel te Papendrecht onder de naam ‘Door Vertrouwen’. Waarschijnlijk is het schip gefinancierd met hulp van derden en onderpand van schepen die al binnen de Familie Theunisse voeren. Door Vertouwen verkregen.

Met 178,72 ton was het in die tijd een fors schip. Het kon daardoor lang mee in de zeilende vrachtvaart. In 1952 kreeg ze de eerste motor (een Deutz) ingebouwd. Zolang ze vracht vervoerde, wisselde ze maar liefst drie keer van eigenaar en van naam: van Margaretha naar Greta naar Marinus. De liefde voor vrouw en kinderen ging dus via de naam van het schip. Intussen was het schip in 1962 met 7 meter verlengt om met de vrachtvaart zonder zeil concurrerend mee te kunnen komen. Tussen 1975 en 1980 kortte de familie Van der Meulen het schip weer tot de huidige maat (27,14m) in, en bouwde het onder de oorspronkelijke naam Door Vertrouwen om tot zeilend woonschip.

In de winter van 1983/84 kochten twee compagnons uit Leeuwarden het schip aan om het in te richten voor de zeilende chartervaart, die toen enorm in opkomst was. De compagnons hadden meerdere schepen en blijkbaar een eendrachtige toekomst voor ogen. Ze noemden het schip dan ook Eendracht. Door Eendracht verkregen. In 2012 kwam ze in handen van de huidige eigenaren, maar mocht haar naam behouden.

Voorzieningen op de Eendracht

De Eendracht heeft een klassieke uitstraling met haar houten betimmering en is ruim opgezet. De Eendracht biedt plaats aan 32 daggasten en slaapplaats voor 24 gasten in 2 vierpersoonshutten en 8 tweepersoonshutten, waarvan enkelen 2,2m lange bedden hebben, allen met eigen wastafeltje. Voor hen zijn 2 wc’s en 2 douches aanwezig.

Het benedendek heeft een open indeling met ruime zitgelegenheid. De kombuis biedt de kok een 6-pits fornuis met oven, RVS aandrecht, koelvriescombinatie. Bovendeks heeft de Eendracht een zithoek en kan er natuurlijk op het dek gelounged worden.

Overzicht van voorzieningen op de Eendracht

 • Kombuis:
 • 6-pits gasfornuis
 • Oven
 • Warmhoudkast
 • Koelvriescombinatie
 • Koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig) en waterkoker
 • Kookgerei en servies voor alle gasten
 • Gemeenschappelijke ruimte:
 • Radio-cd-speler / met USB
 • Binnenspeelgoed en buitenspeelgoed
 • Bibliotheek
 • Centrale verwarming in het gehele schip
 • Reddingsvesten en kinderreddingsvesten

Vaargebied

Met de Eendracht kunt u uitvaren naar de Waddenzee en het IJsselmeer. De afvaarthaven van de Eendracht is Harlingen.

Huidige Positie
Wilt u weten waar de Eendracht zich op dit moment bevindt? Klik dan hier.

Huurprijzen 2024

Week 7400
Midweek ma. 10u – vr. 16u  of zo. 20u – vr. 9u 4800
Weekend 3650
Dagtocht 2450
Voorovernachting 590
Weekend + 1 dag 4730
Weekend + 2 dagen 5930
Eindschoonmaak inclusief

Langer dan een week zeilen behoort ook tot de mogelijkheden. De prijzen zijn inclusief bemanning, havengeld, toeristenbelasting en brandstof.

Direct boeken of meer informatie?

Met uw gezelschap genieten van de Waddenzee of het IJsselmeer op de Eendracht? Historische Zeilvaart Harlingen helpt u met het samenstellen van de perfecte reis voor uw familie, vriendengroep, school, vereniging of bedrijf. Heeft u nog vragen over zeilen of de Eendracht? We staan u graag te woord.