Zeilen naar Ameland

fun since ’85

*breadcrumbs*

Zeilen naar Ameland met een historisch zeilschip

Wanneer u denkt aan een unieke ervaring die zowel avontuurlijk als ontspannend is, denk dan aan zeilen naar Ameland. Deze bijzondere reis over de Waddenzee met een historisch zeilschip biedt u de kans om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en volledig op te gaan in de natuurlijke schoonheid van Nederland. Van Harlingen naar Ameland zeilen vraagt een ervaren schipper! Gaat u met ons het avontuur aan? Boek uw schip en stel uw ideale zeilvakantie samen.

Het huren van een schip, biedt u de vrijheid om uw eigen koers te bepalen. Of u nu kiest voor een actieve zeiltocht of liever geniet van de rust op het water, alles is mogelijk. De ervaren schipper en bemanning zorgen ervoor dat uw reis veilig en aangenaam verloopt, terwijl u zich laat betoveren door de uitgestrektheid van de Waddenzee en de charme van Ameland.

Rijke natuur

Met meer dan 1300 plantensoorten en vogels als de kiekendief, de tapuit, de velduil, een unieke reewildpopulatie en met de aanwezigheid van zout, zoet en brak water is de natuur op Ameland niet alleen afwisselend maar ook rijk bedeeld. Aan de oostkant bevindt zich ’t Oerd met daaraan grenzend de Hon. Gezamenlijk vormen zij een natuurgebied van internationale betekenis dat bestaat uit duinen en kwelders. Op Ameland zijn de stranden vrij smal is en met name op de westpunt zijn de gevolgen van strandafslag goed te zien.

Lees meer over Ameland

Waarom kiezen voor zeilen naar Ameland?

  • Persoonlijke ervaring: Elk schip in onze vloot heeft zijn eigen unieke karakter en geschiedenis. Uw reis wordt hierdoor niet alleen een avontuur op het water, maar ook een reis door de tijd.
  • Flexibiliteit: U bepaalt het tempo en de route. Wilt u droogvallen of een nacht voor anker gaan? We kijken graag met u naar de mogelijkheden die het tij bieden.
  • Natuurschoon: De Waddenzee is een UNESCO Werelderfgoed en biedt een thuis aan talloze vogelsoorten en zeeleven. Een unieke kans om dit van dichtbij te ervaren.

Stel uw reis naar wens samen

Bij ons kunt u een schip huren dat volledig aansluit bij uw wensen. Of u nu op zoek bent naar een intieme tocht met een kleine groep vrienden of een groot avontuur met de hele familie, wij hebben het perfecte schip voor u. Onze vloot bestaat uit diverse historische zeilschepen, elk met hun eigen verhaal en charme. Bekijk onze vloot.

Ook de verzorging heeft u zelf in de hand. Wilt u een kok inhuren die u in de watten ligt, of zelf de touwtjes in handen houden? U kunt linnengoed laten bezorgen of dit zelf meenemen. Afhankelijk van uw gezelschap kunt u bepalen wat de beste optie is. Zo is zeilen naar Ameland geschikt voor families en gezinnen, scholen of verenigingen of een weekend teambuilding.

Uw reis, onze passie

Wij geloven dat een zeilen naar Ameland meer is dan alleen een reis. Het is een ervaring die herinneringen creëert die een leven lang meegaan. Ons team staat klaar om u te helpen bij het plannen van uw perfecte tocht, van route tot catering. Uw wensen staan centraal, en samen zorgen we voor een onvergetelijke ervaring op het water.

Waarom wachten? Het avontuur roept! Ontdek de vrijheid van het zeilen, de schoonheid van Ameland en de charme van onze historische zeilschepen. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een onvergetelijke ervaring.