Ideaal

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over Zeilcharter Ideaal

Deze robuuste Friese maatkast is uniek in de vloot en heeft een rijke historie. Zo werd zij in 1926 speciaal “op maat” gebouwd om precies in de sluisjes van de Friese binnenwateren te passen. Haar geringe diepgang zorgt ervoor dat de Ideaal zowel het Wad als het IJsselmeer gemakkelijk bezeilt, maar ook een tocht door de Friese binnenwateren behoort tot de mogelijkheden.

Interieur

Van buiten is het zeilschip nog altijd geheel authentiek met haar luikenkappen, strijkbare masten en een gezellige zitkuip.
Benedendeks, in het sfeervolle dagverblijf, valt meteen op hoe comfortabel en ruim het schip is ingericht.
De kombuis is van alle gemakken voorzien met alles wat u nodig heeft in de keuken, dus borden, bestek, pannen, glazen, kopjes, snijplanken, schalen, soepkommen, thermoskannen, broodmanden,
een koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig), etc. etc. De hutten zijn ruim en licht en voorzien van warm en koud stromend water en openslaande ramen. Verder zijn veel spelletjes, een boordbibliotheek, een radio-CD-speler met USB en een barbecue.

Ondanks haar zware en stoere uiterlijk heeft het schip bijzonder goede zeileigenschappen. Vooral met flinke wind is de ‘Ideaal’ in haar element.
Aan boord van dit schip geniet een ieder ongetwijfeld van een ideale zeiltocht!

Huidige positie Ideaal

Prijzen 2019

Week €7260
Weekend €3565
Midweek zoav.-vrmo. €5135
Midweek mamo.-vrmi. €4575
Midweekdag €1790
Weekenddag €2385
Verlengdag €1190
Pasen €4280
Hemelvaart €5945
Pinksteren €4755

Prijzen Ideaal 2020