Vaargebied

Onze schepen liggen in Harlingen, waar de zeilreis meestal start. U kunt in overleg met de schipper de route bepalen. Deze is afhankelijk van de weeromstandigheden. Bij meerdaagse tochten kan elke dag naar een andere haven gevaren worden. Zo kunt u prachtig zeilen over de Waddenzee of zeilen over het IJsselmeer.

Harlingen is een historische stad. In de 17e eeuw was Harlingen al een belangrijke haven. De vele historische panden en pakhuizen herinneren aan dit verleden. En nog steeds bepalen eb en vloed de waterstand van de schilderachtige Noorder- en Zuiderhaven.

Op loopafstand van de schepen zijn winkels, gezellige restaurants, cafés en terrassen te vinden.

Waddenzee
Het waddengebied is vanuit Harlingen prima te bereiken. Met haar unieke natuur, waaronder veel vogels, vissen en zeehonden, komt u in één van de mooiste gebieden van Europa. Alle Waddeneilanden zijn voor onze zeilschepen aan te lopen. En als u niet in de haven wil liggen en de omstandigheden zijn gunstig, kan het schip droogvallen op het Wad.

IJsselmeer
Ook het IJsselmeer is goed te bereiken met Harlingen als startpunt. Via de sluis van Kornwerderzand, in de Afsluitdijk, zeilen we in ca. 2 uur naar het IJsselmeer. Bijvoorbeeld voor een zeiltocht langs de vroegere Zuiderzeehavens en bij langere reizen zelfs tot aan Amsterdam.

Friesland
Voor wie liever de binnenwateren verkent, is Harlingen wederom een prima uitgangspunt. Friesland te beleven vanaf het water is zeer de moeite waard. En na het zeilen is er vanaf de aanlegplaats, ruim gelegenheid om stadjes te bezichtigen.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Het kan zijn dat u ondanks de informatie op deze website nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt hebben. Aarzel dan niet contact op te nemen met Agnes Sonneveld of Marianna Schokker van kantoor. 

 

Voor vragen en opmerkingen bel of mail ons vrijblijvend.

0517 413242

@