Actief

fun since ’85

*breadcrumbs*

OVER KLIPPER ACTIEF

Een zeilschip met een verleden. In 1899 werd de Johanna Christina te water gelaten. Het schip voer met vracht over de Hollandse binnenwateren. Eerst zeilend en later met de motor. In 1990 werd het schip omgebouwd tot modern, comfortabel en sportief passagierszeilschip. Haar naam werd gewijzigd in Actief, waardoor zij de herinnering aan een actief verleden in de binnenvaart altijd bij zich draagt.

INTERIEUR VAN DE ACTIEF

Onder het dek bevindt zich een ruime, gezellige zitruimte en een volledig ingericht luxe kombuis met biertap, koelkasten, een horecafornuis met oven, magnetron en koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig).
Het prachtige historische zeilschip is van alle gemakken voorzien, wilt u meer informatie wat u allemaal kunt verwachten op de Actief? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.

Vaargebied de Actief

Vanaf de thuishaven in Harlingen, Friesland vaart de historische zeilklipper de Actief naar diverse vaargebieden. U kunt genieten van de prachtige natuur op de Waddenzee of het IJsselmeer. Wist u dat de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? U kunt ook kiezen voor de Waddeneilanden zoals Terschelling en Vlieland.

Tevens is er het hele seizoen door ruimte voor activiteiten zoals wadlopen en droogvallen. In de zomermaanden zijn er een tal van bijzondere activiteiten in de dit gebied te bezoeken zoals het festival Oeral op Terschelling en de HT sloepenrace. Ideaal voor familie-uitjes, bedrijfsuitjes, een schoolreis of gewoon even lekker weg. Dit kan in de vorm van een dagtocht, midweek, weekend of een langere zeilvakantie.

De schipper en de matroos willen u graag alles vertellen over het reilen en zeilen op het schip en hopen u binnenkort te mogen begroeten aan boord van de Actief. Tot ziens op de Actief!

Huidige positie van de Actief

Wilt u weten wat de huidige positie is van de klipper de Actief? Via onderstaande link kunt u ten alle tijden zien waar het schip zich op dit moment bevindt:

 HUIDIGE POSITIE ACTIEF

Prijzen 2022

Week                                                                        8310
Weekend                                                                 4180
Midweek ma. 10.00 u – vrij 16.00 uur of
zon. 20.00 uur – vrij. 09.00 uur.                        5400
Voorovernachting                                                    640
Dagtocht                                                                 2860
Verlengdag                                                             1400
Pasen (3 dagen)                                                    5030
Hemelvaart  (4 dagen)                                         6980
Pinksteren (3 dagen)                                            5590
Eindschoonmaak inclusief

DIRECT BOEKEN OF MEER INFORMATIE?

Boek direct uw zeilreis op de Actief. Heb je nog vragen over het prachtige schip de Actief, neem dan gerust contact met ons op. Wij bij Historische Zeilvaart helpen u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.

De schipper

Arnoud Lugthart

Arnoud vaart sinds februari 2019 met de Actief bij onze vloot. Hij woont samen met zijn vrouw Britta en zoontje Bram. Deze Coronatijd is voor alle schippers een lastige tijd, maar voor Arnoud zeker ook, aangezien hij pas net gestart is met de Actief. Sinds een paar maanden werkt hij dan ook full-time bij een jachtwerf in Medemblik om de winterperiode te overbruggen. Deze zomer hoopt hij weer flink te gaan knallen en koers te zetten richting de eilanden. Naast zeilen rijdt Arnoud ook heel graag motor. Je merkt het al, wind, snelheid, vrijheid; de krachten van de natuur zijn wel aan Arnoud besteed.