Droogvallen en wadlopen

fun since ’85

De zachte bries, de warme zon en de zilte lucht drijven mij naar mijn bestemming.

*breadcrumbs*

Goed nieuws! Waar wij een paar maanden geleden helaas het gehele droogvalprogramma hebben moeten annuleren, vanwege de COVID-maatregelen, gaan wij nu opnieuw een aantal droogvaltochten aanbieden deze zomer!

Zeilschepen kunnen weer vol bezette dagtochten gaan varen. Bovendeks hoeft er geen afstand bewaard te worden en er is geen mondkapje nodig. Dat heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op 10 juli j.l. bekend gemaakt. Wij plannen het zo dat u nog steeds op gepaste afstand een hele mooie dag op het Wad kunt hebben.

Wadlopen en droogvallen op Werelderfgoed

De Waddenzee, met haar voortdurende cyclus van eb en vloed is al vele jaren onze droogvalgebied. Sinds 2009 is het Waddengebied Werelderfgoed. Door deze UNESCO-status staan de Wadden nu in hetzelfde rijtje als andere prachtige natuurgebieden zoals de Grand Canyon in Amerika en de Great Barrier Reef in Australië. Het waddengebied is daarom een unieke plek voor het wadlopen en droogvallen!

Hoe ziet een dagtocht eruit tijdens het wadlopen en droogvallen?

Tijdens een dagtocht droogvallen en wadlopen zoeken de schipper en matroos de mooiste droogvalplek uit. U kunt op eigen gelegenheid de schatten van de bodem ontdekken en natuurlijk zal de schipper u ook wegwijs kunnen maken. Wadlopen en droogvallen moet u gedaan hebben; dit is zo adembenemend mooi!

Een dag zeilen, het water zien verdwijnen, wandelen over de zeebodem, rond borreltijd het water zien terugkomen, dineren met 30 centimeter water onder het schip en terug zeilen naar Harlingen.  Het wadlopen en droogvallen is een unieke ervaring in de prachtige omgeving van Harlingen en het Waddengebied. Heeft u nog vragen over deze dagtocht? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u alles vertellen over het wadlopen en droogvallen.

Beschikbare data voor het wadlopen en droogvallen

De tijden van het wadlopen en droogvallen zijn van 09.00 tot 20.00 uur. De volgende data zijn beschikbaar in 2020:

Zaterdag 1 augustus : VOL
Zondag 16 augustus

Maandag 17 augustus
Zondag 30 augustus
Maandag 31 augustus
Dinsdag 15 september
Woensdag 16 september

Prijzen

De prijs per persoon: € 98,-
Kinderen t/m 12 jaar: € 68,-

Tijdens de reis is er koffie en thee en er  wordt er een lekkere lunch en een warme maaltijd bereid. U kunt aan boord fris- en alcoholische drankjes kopen. Voor het wadlopen en droogvallen bij Historische zeilvaart geldt: maximaal inschrijven met 8 personen per groepje.