Droogvallen en wadlopen

fun since ’85

De zachte bries en zilte lucht leiden mij over de bodem van de zee

*breadcrumbs*

Dagtocht droogvallen en wadlopen op UNESCO erfgoed

Altijd al eens willen droogvallen en wadlopen op het Wad? Het water onder het schip vandaan zien verdwijnen is een magische belevenis. Zwerf met een werelderfgoed gids van de Waddenvereniging over de bodem van de Waddenzee en geniet van lekkere maaltijden op UNESCO werelderfgoed. Deze adembenemend mooie reis is iets wat u absoluut eens gedaan moet hebben. Wadlopen vanaf een drooggevallen schip is een toegankelijke manier om dit eens te doen, en uiteraard niet verplicht.

Tip: deze dagtocht is ook ideaal om cadeau te doen.

Het programma van droogvallen en wadlopen

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

’s Ochtends om 9 uur wordt u aan boord verwacht. De schipper, matroos en waddengids staan klaar om u te verwelkomen met een kop koffie met wat lekkers. Wanneer iedereen aan boord is, neemt de schipper het woord en vertelt hij u hoe de wind er bij staat en welke route hij zal nemen. Dan vaart het schip uit en gaan jullie op weg naar de zandplaat. Geniet van het weidse uitzicht en de zilte lucht.

Als de wind meezit, zal de matroos jullie aan het werk zetten! Help mee met het hijsen, aantrekken en vieren van de zeilen zodat de schipper en de matroos samen het schip door de vaargeulen kunnen manoeuvreren.

Aangekomen bij de zandplaat, gaat het anker uit en kan het droogvallen beginnen. Er komt er een lekkere lunch op tafel om van te genieten. Dan is het wachten tot het zand zich onthult vanonder het dalende zeewater… Wie gaat er als eerste van boord? De gids zal jullie meenemen op ontdekkingstocht wadlopen over de zeebodem. Welke schatten zullen jullie vinden? Wij durven te wedden dat u niet wist hoeveel bijzonders zich in het zand bevind.

Na de zwerftocht over het Wad kunt u aan dek genieten van het weer en verhalen delen. Terwijl het water langzaam weer verschijnt onder de boot wordt het diner opgediend. Wanneer er voldoende water is, trekt het schip zich los van de zeebodem en varen jullie terug naar de Harlinger haven terwijl de zon zich weer richting de horizon beweegt.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Om hem/haar in staat te stellen geweldige gerechten uit de kombuis te toveren, heeft hij/zij af en toe uw hulp nodig bij de voorbereiding en de afwas. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid, boeken en spelletjes. Op sommige schepen treft u een geluidsinstallatie en/of muziekinstrument aan.

Data en prijzen 2024

De dagtocht droogvallen en wadlopen duurt van 9:00 tot 20:00 uur. De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data

Zondag 05 mei
Maandag 06 mei
Dinsdag 07 mei

Donderdag 20 juni

Woensdag 03 juli
Donderdag 04 juli
Zaterdag 20 juli : VOL

Zaterdag 03 augustus
Zaterdag 17 augustus
Zondag 18 augustus
Zaterdag 31 augustus

Zondag 01 september

Prijs
Volwassen:  €175,-
Kind t/m 12 jaar: €150,-

Inclusief maaltijden, tussendoortjes, koffie/thee en water. Fris en alcoholische dranken zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar.

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 8 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.

Boeken en contact

Heeft u vragen over droogvallen en wadlopen, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.