Zeilen naar Schiermonnikoog

fun since ’85

*breadcrumbs*

Zeilen naar Schiermonnikoog: een onvergetelijke ervaring

Zeilen naar Schiermonnikoog is niet zomaar een dagje uit; het is een avontuur dat je meeneemt door de tijd, over de golven van de Waddenzee, aan boord van een historisch schip. Historische Zeilvaart Harlingen neemt je mee op een unieke en uitdagende zeiltocht over bijna de gehele Nederlandse Waddenzee.

Ontdek de charme van historische zeilschepen

De  bruine vloot bestaat uit schepen die elk een eigen verhaal vertellen. Deze schepen, die ooit de Nederlandse binnenwateren bevoeren, zijn nu liefdevol gerestaureerd en klaar om jouw verhaal deel te laten worden van hun rijke geschiedenis. Onze schippers nemen je mee op hun geliefde schepen over de Waddenzee. Ontdek onze vloot.

  • Authenticiteit: Elk schip heeft zijn eigen unieke karakter en geschiedenis.
  • Comfort: Ondanks hun historische charme zijn de schepen voorzien van moderne gemakken.
  • Persoonlijke ervaring: De schipper en bemanning zorgen voor een warme en persoonlijke benadering, waardoor je je direct thuis voelt op het water.

Zeilen naar Schiermonnikoog: een reis op maat

Een schip huren om naar Schiermonnikoog te zeilen betekent dat je reis volledig naar wens kan worden aangepast. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dag op het water, een actieve zeilervaring, of iets daar tussenin, alles is mogelijk.

Het meest oostelijk gelegen Friese waddeneiland is Schiermonnikoog. Net als op Vlieland mogen bezoekers geen auto meenemen. Schiermonnikoog is een van de weinige nationale parken (sinds 1989) die Nederland rijk is. Het eiland is 16 km lang, 4 km breed en telt 1000 inwoners. Het is niet voor niets dat jaarlijks meer dan 300.000 mensen dit eiland bezoeken.

Schiermonnikoog is een paradijs voor vogelaars. Want met een rijk bodemleven biedt het eiland genoeg voedsel aan honderdduizenden vogels die hier naar voedsel zoeken. Het is een waardevol gebied voor zowel broedvogels, trekvogels als overwinteraars. Belangrijke duingebieden zijn Kooiduinen, Kobbenduinen en Willemsduin. Ook de Oosterkwelder is bijzonder interessant. Het beheer van 5400 ha natuurgebied is in handen van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat.

De schiere monniken waren de eerste bewoners van het eiland. Naar alle waarschijnlijkheid hebben zij de dijken ter bescherming van landbouwgronden aangelegd. In 1961 is ter ere van hen het standbeeld van een schiere monnik onthuld. Typerend is de ‘strekenbouw’ van het dorp met o.m. veel prachtige gerestaureerde eilander huisjes. De vuurtorens zijn in 1853 gebouwd. De Zuidertoren, inmiddels aangewezen als monument, vormt nu de basis voor metingen op en rond het eiland en is in gebruik als watertoren. Lees meer over Schiermonnikoog.

Wat kun je verwachten?

  • Flexibiliteit: Bepaal zelf je route en programma.
  • Exclusiviteit: Geniet van de privacy van je eigen gehuurde schip.
  • Avontuur: Ervaar het avontuur van het zeilen en ontdek de Waddenzee op een unieke manier.

Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring

Het huren van een historisch zeilschip voor een tocht naar Schiermonnikoog is meer dan alleen een uitje; het is een ervaring die herinneringen creëert voor het leven. De combinatie van avontuur, geschiedenis, en persoonlijke aandacht maakt dit tot een unieke belevenis.

Waarom wachten? Mis de kans niet om deel uit te maken van een unieke Nederlandse traditie. Maak op een bijzondere manier verbinding met vrienden, familie of collega’s. Ontdek de adembenemende schoonheid van de Waddenzee en Schiermonnikoog. We helpen om uw reis helemaal naar wens samen te stellen met de verzorging die bij uw gezelschap past, van DIY tot geheel verzorgd.

Begin vandaag nog met plannen

Ben je klaar om je eigen zeilavontuur naar Schiermonnikoog te beginnen? Neem contact met ons op en laat ons je helpen om een reis te plannen die je nooit zult vergeten. Met onze historische schepen, persoonlijke benadering, en liefde voor de zee, zijn we er zeker van dat we samen een ervaring kunnen creëren die perfect bij jou past.