Larus

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over Oostzeetjalk Larus

De Larus, een robuuste wadzeiler met warme intieme/huiselijke sfeer. Deze mooie stoere Oostzeetjalk is in 1893 gebouwd bij scheepswerf Pattje in Waterhuizen. Toen haar dienstbare leven in de vracht voorbij was werd zij woonschip en in 1987 is zij omgebouwd tot charterschip. In het voormalige vrachtruim zijn de hutten en het dagverblijf in de afgelopen jaren vernieuwd en komt de scheepssfeer van de 19e eeuw samen met het comfort van de 21e eeuw.

Een stoer schip met een warme huiselijke sfeer

Het interieur van de Larus wordt gekenmerkt door de prachtige natuurlijke lichtinval en de intieme huiselijke sfeer. De ruime hoge hutten zijn voorzien van koud en warm water en in de goed uitgeruste open keuken voelt elke kok zich thuis.

Wat is er verder nog aanwezig aan boord van zeilcharter de Larus:

  • 6-pits fornuis
  • Oven(hetelucht)
  • Koel-vriescombinatie
  • Koffiezetapparaat inclusief filters
  • Barbecue (elektrisch, voor binnen en buiten)
  • Radio cd-speler met USB
  • Spelletjes
  • een sleepnetje
  • zwemvesten en kinderzwemvesten.

Vaargebied van de Larus

De Larus heeft bovendeks veel loop- en ligruimte en brede gangboorden, wat het schip zeer geschikt maakt voor jong en oud. Actief zeilen, lekker zonnen of gezellig bijkletsen en van het mooie Waddengebied genieten, het kan allemaal. Onder alle weersomstandigheden is de Larus een sportief en betrouwbaar schip voor een tocht in één van mooiste natuurgebieden van Europa, de Wadden en Waddeneilanden. Neem hier een kijkje.

De ervaren en enthousiaste bemanning heet u graag welkom aan boord en laat u ontspannen kennismaken met het “varen van vroeger”en de fijne kneepjes van het zeilen. Aan boord van de Larus zult u zich snel thuis voelen, net als velen voor u.

Huidige positie Larus

Prijzen Larus 2024

Week 6600
Weekend 3290
Midweek zo.av.-vr.mo.9 u. of
ma.mo 10 u. – vrij.mid. 16 u.
4400
Voorovernachting  540
Dagtocht 2180
Weekend + 1 dag 4280
Weekend + 2 dagen 5350
Eindschoonmaak inclusief

De prijzen zijn inclusief bemanning, havengeld, toeristenbelasting, brandstof en eindschoonmaak.

U kunt bij de Larus kiezen voor een dagtocht, weekend zeilen, langweekend, midweek, week of langer.

Boek direct uw zeilreis op de Larus.  Heeft u nog vragen over het prachtige schip de Larus? Neem dan gerust contact met ons op.  Wij bij de Historische Zeilvaart helpen u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.