Reviews

fun since ’85

*breadcrumbs*

‘AL MET AL EEN GESLAAGD UITJE’

We hebben heerlijk genoten van de tocht, lekker even uitwaaien en we hebben geboft met het weer. Al met al een geslaagd uitje.

+ De catering was fantastisch, steeds erg lekker en gezond en gevarieerd. Bovendien waren zowel Birgit als Hani erg vriendelijk en zij deden ons meer dan welkom voelen. Complimenten aan de koks!

Er zijn ook 2 verbeterpunten die ik wil noemen:
– het schip is niet geschikt om in de winter te gebruiken. Dit was te merken aan het feit dat er wel verwarming was maar vooral in de eetruimte. De slaapvertrekken waren daardoor erg koud en bovendien niet goed geïsoleerd waardoor het de nachts erg vochtig werd. Een beetje vocht is begrijpelijk op een schip maar hier drupte het vocht elke nacht van het plafond op de bedden. En in de eetruimte af en toe van het dakraam in onze nek. Meerdere (oudere) gasten kregen hierdoor tijdens de reis last van de luchtwegen. Mijn advies zou zijn om dit schip niet in de winter te gebruiken of om vooraf aan te geven dat het erg vochtig kan worden en daarom niet geschikt voor mensen met luchtwegklachten. Dan kan iedereen vooral een keuze maken.
– de bemanning deed zijn best, toch was het duidelijk dat ze weinig ervaring hebben met het omgaan met (volwassen) gasten. Zij gingen vooral hun eigen gang en wij mochten mee, zo voelde ik het. Ik had het fijn gevonden als de kapitein iedereen persoonlijk verwelkomt bij aankomst en wat meer uitleg geeft over hoe het zeilen in zijn werk gaat. Met vlagen reageerde de bemanning paniekerig en chagrijnig, iets waar ik niet op zit te wachten als ik op vakantie ben. Dat deed een beetje af aan de beleving.

Karin Velthove – Oud- en Nieuwjaarcruise

‘EEN GEZELLIG GEROEP MENSEN UIT NEDERLAND EN DUITSLAND’

Wij hebben een leuk en gezellig weekend cruise gehad. Het was een gezellige groep mensen uit Nederland en Duitsland, we hebben veel gelachen en genoten van het weer.

+ De keukenbrigade was van grote klasse. De schipper en bemanning, kundig maar bovenal ook gezellig.
– Het schip is NIET geschikt voor wintertochten. Bij aankomst was de temperatuur 15 graden, en veel warmer werd het niet. Gelukkig was het droog weer. De cabines zijn slecht te ventileren, veel condenswater rondom, dus vochtige matrassen dan is het moeilijk om warm te blijven. Er valt op diverse terreinen nog veel te verbeteren, indien winterreizen worden voortgezet. Het is een andere gast als in de zomer. 

Wij hebben veel plezier gehad, en wie weet tot de volgende reis.

Sietse Smid – Oud- en Nieuwjaarcruise

‘HET WAS GEWELDIG!’

Het was geweldig!  Alle lof voor de scheepshondjes en de kapitein, maar zeker ook voor Els, de ‘Schippersvrouw’! We hebben genoten!

Een korte impressie (filmpje) kun je hier terug vinden. 

Robert en Roelie – Droogvallen op de Ideaal

‘DANK VOOR ALLEN!’

We hebben weer genoten met onze leerlingen en de schippers met hun maten. Een groot compliment voor hun omgang met onze leerlingen die er snel wat uitkramen maar een heel klein hartje hebben. Breng onze dank over naar ALLEN!

Frans, Wellantcollege – op stap met heel veel schepen 

‘MEDE DANKZIJ SCHIPPERS, MAATJES EN DE BOTEN’

De leerlingen en docenten van het Clusius College hebben wederom een geweldige week op het Wad gehad. Mede dankzij de schippers, maatjes en de boten, bedankt daarvoor.

Eric en Barry, Clusius College – op stap met heel veel schepen

‘SUPER BEMANNING!’

We hebben een heerlijke dag gehad, super bemanning en prachtig schip.

Ellen – Droogvallen met de Ideaal

‘LEUKE BEMANNING EN HEEL FIJN SCHIP!’

Het was weer een mooi weekend met fijn zeilweer, leuke bemanning en een heel fijn schip.

Bert – Tocht met de Ideaal

‘ZEER AANGENAAM MET JULLIE DIT TE ORGANISEREN’

Agnes en collega’s wil ik zeer hartelijk bedanken voor hun inzet en hulp; het was wat mij betreft zeer aangenaam met jullie dit te organiseren.

Ik kan dit denk ik doen uit naam van alle meevarenden die tot het einde zeer enthousiast waren: het schip was zeer goed verzorgd en voor onze 20 personen ruim voldoende.

Hans – Zeilweek met de Grootvorst 

‘TOM IS EEN GEWELDIGE SCHIPPER!’

We hebben genoten! Het was een mooie tocht en Tom is een geweldige schipper! Het was een erg leuke ervaring voor een groep met veel internationale studenten die nog nooit zoiets gedaan hadden.

Femke – Tocht met de Larus 

GEWELDIGE VERZORGING EN GASTVRIJHEID

Wij hebben een heerlijke dag gehad. De verzorging op uw boot was geweldig. Nogmaals dank voor uw gastvrijheid en misschien tot een volgende keer.  

Flip- Droogvaltocht met de Eendracht 

EEN WEEK OM NOOIT TE VERGETEN !

Onze week op de Bornrif met John en Jet was fantastisch! We hebben gelachen, goed gezeild, heel veel geleerd en enorm genoten. De plannen werden soms aangepast naar de omstandigheden, en al improviserend hebben we de mooiste avonturen beleefd.

Magreet-zeilweek met de Bornrif