Reviews

fun since ’85

*breadcrumbs*

‘LEUK EN INFORMATIEF’

⭐⭐⭐⭐⭐
Onze zeiltocht op de Ideaal is ons heel goed bevallen. Duidelijke uitleg van schipper en maat over de techniek. Goede en lekkere maaltijden en snacks. Leuk dat we ook mee konden werken met zeilen hijsen of strijken.
Ook de toelichting van de waddengids over het wad, en de dieren die we zagen tijdens het wadlopen, was heel informatief.
Bedankt voor het fijne etmaal op het wad,

L. Van der Kleij – Etmaal op de Ideaal

‘TOT ZEER BINNENKORT’

⭐⭐⭐⭐⭐
Bedankt voor het onvergetelijke en mooie weekendt. Het was een geweldige ervaring voor ons allemaal. Jullie hebben zoveel moeite gedaan en alle wensen vervuld. Iedereen aan boord voelde zich erg op zijn gemak en we hebben gemeenschappelijk heel erg genoten van de tijd met familie en met de bemanning.

Samen zeilen was erg leuk voor ons en we hebben veel geleerd. We hebben ook geleerd wat kaatsen is – bedankt Norge.
De kinderen hebben genoten van het zeilen, chillen in het kluivernet en de spelletjes. Ook was het leuk om met jullie het planetarium te bezoeken en de gezellige avonden aan boord. Het is moeilijk om na zo’n mooie ervaring terug te keren naar het dagelijks leven.

We gaan graag weer met je mee op de Bonte Piet. Het liefst een paar dagen langer.

Groeten ook aan Norge en tot zeer binnenkort.

Julia en Marcus uit Duitsland – Zeilreis op maat op de Bonte Piet

‘ALLES NAAR WENS’

⭐⭐⭐⭐⭐
We hebben genoten van onze trip met de Larus. Prachtig weer, vriendelijke kundige en behulpzame bemanning, alles naar wens. Onze voorkeur ging uit naar een zo rustig mogelijke tocht, zover mogelijk van de drukke routes tussen Harlingen en Vlieland/Terschelling. Dat lukte prima!

Gerrit Boersma – Zeilreis op maat op de Larus

‘GEZELLIG EN PROFESSIONEEL’

⭐⭐⭐⭐⭐
Enorm bedankt voor het super fijne weekend op de Grootvorst! We hebben allemaal genoten. Het was echt heerlijk om te zeilen, een comfortabel schip en bovenal een gezellige & professionele crew!

De samenwerking met de Plus supermarkt verliep ook helemaal top! De bezorging was er exact 19:30 uur en ze waren super vriendelijk met de statiegeldkratten etc. (Tussendoor ving ik op dat ze zelf nog nooit op een van jullie mooie schepen zijn meegeweest? En heel nieuwsgierig zijn😉).

Dus gewoon heel fijn! We zeggen het voort,

Hartelijke groet,
Ook namens Jordie, Petra, Gita, Natasja, Simone en de gezinnen.

Maaike – Zeilreis op maat op de Grootvorst

‘VOOR HERHALING VATBAAR’

⭐⭐⭐⭐⭐
Super leuke dag gehad met goede verzorging, leuke uitleg!
Tips:
– Parkeerterrein voor de Aldi kun je gratis hele dag parkeren.
– Waterschoenen en broek opstropen is genoeg voor het lopen op het wad.
– Je bent best veel tijd kwijt met wachten op het getij. Ik had wel een boek willen meenemen.

Maar nogmaals zeker voor herhaling vatbaar!

Rob – Dagtocht droogvallen en wadlopen

‘ONVERGETELIJKE ERVARING’

⭐⭐⭐⭐⭐
Mijn zoon en ik hebben dit weekend een heerlijke zeiltocht mogen maken met de Larus.
Het droogvallen en wandelen op de zeebodem was een unieke ervaring net als de volgende dag met vol zeil terugvaren naar Harlingen.

Hele fijne bemanning, schipper Tom en maat Jeroen stonden altijd klaar om tekst en uitleg te geven, beide dames hebben voor gezelligheid en heerlijke maaltijden gezorgd en Jose, de Waddengids heeft ons heel enthousiast meegenomen in de leefwereld van de Waddenzee.
Kortom het is een onvergetelijke ervaring geworden, waarvoor dank! Een onvergetelijke dag terug te kunnen kijken.

Hetty Vaatstra – Etmaal op de Larus

‘ONTBRAK ONS AAN NIETS’

⭐⭐⭐⭐⭐
Captain and crew onze dank voor de onvergetelijke dagen aan boord. Voortreffelijk verzorgd ontbrak ons aan niets. Daarbij maakte de groeps sfeer het nog eens extra feestelijk. DANK..DANK..
Jan en Heleen Mullers

‘FRIESE GASTVRIJHEID’

⭐⭐⭐⭐⭐
Het was een geweldige ervaring. De Friese gastvrijheid was duidelijk aanwezig. Het was een prachtige dag en de ‘crew’ heeft er alles aan gedaan om het ons/mij naar het zin te maken! Ook de uitleg over de flora en fauna op en rond het wad, was inspirerend. De borrel, lunch en diner werden met liefde en smaak opgedient. Kortom alles was perfect en behoeft geen commentaar. Voor iedereen is het een aanrader om bij jullie te boeken!
Frank – Dagtocht op de Grootvorst

‘EEN ETMAAL DIE VEEL LANGER AANVOELT’

⭐⭐⭐⭐⭐

We hebben genoten van het geheel. Geweldige bemanning, uitstekende verzorging van “natje en droogje”, prachtschip… Ondanks de drukte namen ze de tijd voor uitleg, toelichting of gesprek zodra dat kon. Goede voorziening op de Larus en geheel passend op een bruine vlootschip 2.0 De gids was goed en breed van kennis. Mooie gesprekken gehad. Vanwege het goede weer en wind kon er gezwommen en gezeild worden. Dat is mooi meegenomen. Zo verkrijg je een etmaal die veel langer aanvoelt 😊
Carla – Etmaal op het Wad op de Larus

‘5 VAN DE 5 STERREN’

⭐⭐⭐⭐⭐

Wij zijn met de hele groep erg tevreden over ons etmaal op de Eendracht. Mooie tocht, gelukkig genoeg wind en tij om bij Terschelling te komen, wad kunnen lopen en zeehonden gezien. Grote kombuis, ruim schip, behulpzaamheid van Andi en Anne is prima. Goede schippersteam, rustig en ervaren. Kortom, 5 van de 5 sterren.
Peter-Paul – Groepsuitje op de Eendracht

‘NAAR UITERSTE TEVREDENHEID’

⭐⭐⭐⭐⭐
We voelden ons bij Maria en Jens in zeer goede handen, ze gingen altijd op onze wensen in voor zover de weersomstandigheden het toelieten en waren een echte verrijking van onze groep met hun gemakkelijke maar ook vastberaden manier van doen. Ze zijn het derde beste team (Maria en Jens weten wat we bedoelen :-)), wat je maar kunt wensen. De Noordfries is zeker de derde beste boot en de Waddenzee is het derde beste vaargebied. Even zonder grappen, alles verliep naar uiterste tevredenheid en we zouden elk moment weer met de bemanning in zee gaan.
Martin – Zeiltocht op de Noordfries

‘MOOI INKIJKJE IN DE WERELD VAN HET ZEILEN’

⭐⭐⭐⭐⭐
Wij hebben genoten van een heerlijke reis. Prima weer en een prachtige omgeving. Mooi om een inkijkje te krijgen in de wereld van het zeilen. Er komt veel bij kijken. De ontvangst door Jan Willem was allervriendelijkst en Chico en Dave waren ook gezellig in de omgang. De dagen zijn voor ons succesvol verlopen. Voldoende tijd om te vergaderen en elkaar te leren kennen in een andere omgeving dan kantoor. Jullie hebben ons van ruim voldoende eten/drinken voorzien. Top verzorgd. Voldoende variatie en voor ons meer dan genoeg. Meer dan tevreden. Aan boord was alles netjes verzorgd, schoon, kortom niets te klagen. Jan Willem heeft ons nog voorzien van tips voor het avondeten, waarvoor dank!
Carla – Bedrijfsuitje op de Confiance

‘ALLEMAAL PRIMA VOOR ELKAAR’

⭐⭐⭐⭐⭐
We hebben een leuk zeil weekend gehad. Het was allemaal prima voor elkaar, mooi schip en aardige mensen Chris en Rob.
Ina

‘HEERLIJK ETMAAL OP HET WAD’

⭐⭐⭐⭐⭐
Wij hebben een heerlijk etmaal op het wad gehad. Het eten was goed en het schip was schoon en er slingerden geen overbodige touwen en dergelijke aan dek. Wat we wel als een minpuntje hebben ervaren is het gebrek aan aandacht om afstand te houden. Zowel avondmaaltijd als ontbijt werden beneden geserveerd waar iedereen erg dicht naast elkaar zat. Wij hebben dit ook gedaan, maar het voelde niet echt goed. Het is dan ook weer zo wat om met je bordje ergens anders te gaan zitten, maar wellicht kan een volgende keer in twee shifts worden gegeten.
Jitske

‘SUPER FIJN TEAM UITJE’

⭐⭐⭐⭐⭐
Wij hebben de tocht als heel goed ervaren. Prettige schipper en scheepsmaten, alles schoon en op tijd klaar voor ons, goede communicatie, flexibiliteit. Tezamen met het fijne weer en de gezellige havens was het een super fijn team uitje.
Stefan

‘ALSOF WE EEN WEEK WEG WAREN’

⭐⭐⭐⭐⭐
Wat een ongelooflijk mooie reis was dat! En dat in slechts 24 uur… alsof we een week weg waren. Veel dank, we hebben er erg van genoten.
Bertien, Koen, Marieke en Heidi

‘EEN BIJZONDERE ERVARING’

⭐⭐⭐⭐⭐
Wij hebben het weekend als zeer tof ervaren! Het was voor ons een bijzondere ervaring. We hebben ook geboft met mooi weer! Het zeilen was enorm gaaf, de bemanning heeft prima voor ons gezorgd en onze wensen meegenomen in de invulling van het weekend.
De catering was top! Ook erg prettig dat er geen torenhoge bedragen werden berekend voor de drankjes, dat is echt een 9+ ervaring. Als tip willen we meegeven dat we de hut wel erg klein vinden voor 2 personen. Nu was het geen probleem omdat we buiten konden zijn maar dit zou wel iets ruimer mogen.
Gisela en Jaap

‘HET WAS GEWELDIG!’

⭐⭐⭐⭐⭐
Het was geweldig!  Alle lof voor de scheepshondjes en de kapitein, maar zeker ook voor Els, de ‘Schippersvrouw’! We hebben genoten!

Een korte impressie (filmpje) kun je hier terug vinden. 
Robert en Roelie – Droogvallen op de Ideaal

‘DANK VOOR ALLEN!’

⭐⭐⭐⭐⭐
We hebben weer genoten met onze leerlingen en de schippers met hun maten. Een groot compliment voor hun omgang met onze leerlingen die er snel wat uitkramen maar een heel klein hartje hebben. Breng onze dank over naar ALLEN!
Frans, Wellantcollege – op stap met heel veel schepen 

‘MEDE DANKZIJ SCHIPPERS, MAATJES EN DE BOTEN’

⭐⭐⭐⭐⭐
De leerlingen en docenten van het Clusius College hebben wederom een geweldige week op het Wad gehad. Mede dankzij de schippers, maatjes en de boten, bedankt daarvoor.
Eric en Barry, Clusius College – op stap met heel veel schepen

‘SUPER BEMANNING!’

⭐⭐⭐⭐⭐
We hebben een heerlijke dag gehad, super bemanning en prachtig schip.
Ellen – Droogvallen met de Ideaal

‘LEUKE BEMANNING EN HEEL FIJN SCHIP!’

⭐⭐⭐⭐⭐
Het was weer een mooi weekend met fijn zeilweer, leuke bemanning en een heel fijn schip.
Bert – Tocht met de Ideaal

‘ZEER AANGENAAM MET JULLIE DIT TE ORGANISEREN’

⭐⭐⭐⭐⭐
Agnes en collega’s wil ik zeer hartelijk bedanken voor hun inzet en hulp; het was wat mij betreft zeer aangenaam met jullie dit te organiseren.

Ik kan dit denk ik doen uit naam van alle meevarenden die tot het einde zeer enthousiast waren: het schip was zeer goed verzorgd en voor onze 20 personen ruim voldoende.
Hans – Zeilweek met de Grootvorst 

‘TOM IS EEN GEWELDIGE SCHIPPER!’

⭐⭐⭐⭐⭐
We hebben genoten! Het was een mooie tocht en Tom is een geweldige schipper! Het was een erg leuke ervaring voor een groep met veel internationale studenten die nog nooit zoiets gedaan hadden.
Femke – Tocht met de Larus 

GEWELDIGE VERZORGING EN GASTVRIJHEID

⭐⭐⭐⭐⭐
Wij hebben een heerlijke dag gehad. De verzorging op uw boot was geweldig. Nogmaals dank voor uw gastvrijheid en misschien tot een volgende keer.  
Flip- Droogvaltocht met de Eendracht 

EEN WEEK OM NOOIT TE VERGETEN !

⭐⭐⭐⭐⭐
Onze week op de Bornrif met John en Jet was fantastisch! We hebben gelachen, goed gezeild, heel veel geleerd en enorm genoten. De plannen werden soms aangepast naar de omstandigheden, en al improviserend hebben we de mooiste avonturen beleefd.
Magreet – zeilweek met de Bornrif