Onze vloot

fun since ’85

Meer weten? Bel ons:
+31(0)517413242

Stel hier uw vragen:
Contactpagina

Veel gestelde vragen
Vraag & antwoord

*breadcrumbs*

De zeilvloot van de Historische Zeilvaart Harlingen bestaat uit klippers, tjalken, botters en aken. Voormalige Hollandse vrachtschepen, met een roemrijk verleden, wat bij sommige teruggaat tot halverwege de negentiende eeuw. Ze werden als zeilschepen gebouwd, begin 20ste eeuw vaak omgebouwd tot motorvrachtschepen en zijn nu weer terug bij hun oorspronkelijkheid: zeilend.

Maar wel met moderne accommodaties die een comfortabele vakantie mogelijk maken: lagen we vroeger op een baal stro of in een hangmat, was onze badkamer een emmer achter een gordijn, was de verwarming een oliekachel… nu hebben de schepen comfortabele bedden in afgesloten hutten, gezellige dagverblijven met een goed ingerichte keuken, douches en toiletten, stromend water en centrale verwarming.

De thuishaven van onze vloot is Harlingen, stad aan het Wad. De perfecte vertrekbasis voor de Waddeneilanden en het IJsselmeer.

Door hun afmetingen, stabiliteit en platte bodems van onze schepen zijn ze uitstekend geschikt voor het varen en op het Wad of het IJsselmeer, voor een prachtige vakantie op het ritme van de wind en het getij.

Meer informatie over een schip?

In het menu kunt u over elk schip meer lezen over de geschiedenis, mogelijkheden, faciliteiten en natuurlijk foto’s bekijken.

Bent u op zoek naar een zeilreis voor een klein gezelschap (tot 8 personen)? Bekijk dan onze geheel verzorgde arrangementen.

Wilt u een op maat gemaakte reis voor uw gezelschap? We denken graag met u mee om de ultieme zeilvakantie samen te stellen.

Voor informatie, opties en reserveringen kunt u ons een e-mail sturen. Van maandag t/m vrijdag, tijdens kantooruren, worden deze zo snel mogelijk beantwoord. Bellen mag natuurlijk ook altijd, wij zijn ook buiten kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0517-413242.

Last minutes

Blog: inspirerende nieuwtjes

Kun je niet wachten op jouw zeilavontuur? Lees in ons weblog nieuwtjes en sfeervolle vaarverhalen om alvast in de stemming te komen. Blijf op de hoogte en laat je inspireren over alle mogelijkheden aan boord.