Onze vloot

fun since ’85

Meer weten? Bel ons:
+31(0)517413242

Stel hier uw vragen:
Contactpagina

Veel gestelde vragen
Vraag & antwoord

*breadcrumbs*

De zeilvloot van de Historische Zeilvaart Harlingen bestaat uit klippers, tjalken, botters en aken. Voormalige Hollandse vrachtschepen, met een roemrijk verleden, wat bij sommige teruggaat tot halverwege de negentiende eeuw. Ze werden als zeilschepen gebouwd, begin 20ste eeuw vaak omgebouwd tot motorvrachtschepen en zijn nu weer terug bij hun oorspronkelijkheid: zeilend.

Maar wel met accommodaties van deze moderne tijd: lagen we vroeger op een baal stro of in een hangmat, was onze badkamer een emmer achter een gordijn, was de verwarming een oliekachel…………..nu hebben de schepen gezellige dagverblijven, goed ingerichte keukens, hutten, douches, toiletten, stromend water en centrale verwarming.

De thuishaven van onze vloot is Harlingen, stad aan het Wad. Een prima vertrekbasis voor de Waddeneilanden en het IJsselmeer.

Door hun afmetingen, stabiliteit en platte bodems van onze schepen zijn ze uitstekend geschikt voor het varen en op het Wad of het IJsselmeer, voor een prachtige vakantie op het ritme van de wind en het getij.

Voor informatie en reserveringen kunt u ons een e-mail sturen. Van maandag t/m vrijdag, tijdens kantooruren, worden deze zo snel mogelijk beantwoord.

Telefonisch zijn wij ook buiten kantooruren altijd bereikbaar, op tel.nr. 0517-413242.

Last minutes

Blog: inspirerende nieuwtjes

Kun je niet wachten op jouw zeilavontuur? Lees in ons weblog nieuwtjes en sfeervolle vaarverhalen om alvast in de stemming te komen. Blijf op de hoogte en laat je inspireren over alle mogelijkheden aan boord.

Hollandsche Zeilvloot is sinds maart 2020 de naam waar...
Lees verder
Historische Zeilvaart en Traditional Sailing Charter gaan samenwerking aan....
Lees verder
Nog een paar mooie reizen te gaan dit jaar....
Lees verder