School- en studiereizen

fun since ’85

Vijf dagen op stap met je klas- of studiegenoten, vanaf 160,- p.p

*breadcrumbs*

Een schoolreisje op de Waddenzee

Zeilen tijdens een schoolreis op een historisch zeilschip

Hoe leuk is het om te gaan zeilen met je school- of studiereis? Met je klas- of studiegenoten op een prachtig historisch zeilschip zeilen over het Wad en het IJsselmeer.

Samenwerken om, onder leiding van de schipper en matroos, het schip te laten zeilen, overleggen met je mede klasgenoten wat jullie gaan koken, lekker chillen op het dek in de zon,  de eilanden verkennen en bovenal….samen op stap en elkaar (nog) beter leren kennen. Werkweken en schoolreisjes zijn de ideale opening of afsluiting van een schooljaar. En wat is er nou leuker dan dit te doen dan op een zeilschip van Historische Zeilvaart? U kunt samen met uw leerlingen genieten van het prachtige Wad en IJsselmeer.

Onze schippers hebben veel ervaring met het reizen met scholieren. Samen met jullie programma, het weer en het getij plan je een mega leuke tocht over het Wad en IJsselmeer. Heeft u zelf een programma voor tijdens het varen? De schipper houdt daarmee tijdens de zeiltocht zoveel mogelijk rekening. Aan de hand van een actueel weerbericht en de getijtafel plant u samen met de schipper de zeiltocht.

Hoe ziet een dag zeilen tijdens een schoolreisje er uit?

Alle werkweken en schoolreisjes op het water beginnen met inschepen. Daarna worden de hutten verdeeld en informeert de schipper u en uw leerlingen over de gedragsregels aan boord en in havens en over het zeilen tijdens het schoolreisje. Tijdens de schoolreizen is het de bedoeling dat iedere leerling actief meedoet aan het zeilen.

Jarenlange ervaring met het organiseren van schoolreizen op zeilschepen!

Voor de gezelligheid of in het teken van een educatieve projectweek:  wij hebben jarenlange ervaring met het organiseren van onvergetelijke schoolreizen en werkweken op het IJsselmeer en de Waddenzee. Bij Historische Zeilvaart kunt u kiezen voor verschillende schepen, dit is afhankelijk van het aantal leerlingen die mee gaan zeilen tijdens de schoolreis:

Meer informatie over zeilen tijdens een schoolreis

Voor informatie en reserveringen kunt u ons een e-mail sturen. Van maandag t/m vrijdag, tijdens kantooruren, worden deze zo snel mogelijk beantwoord. Telefonisch zijn wij ook buiten kantooruren altijd bereikbaar, op tel.nr. 0517-413242. U kunt bij ons terecht voor meer informatie of het direct reserveren van een schoolreis op een historisch zeilschip op het IJsselmeer of het Wad.