School- en studiereizen

fun since ’85

Vijf dagen varen met je klas- of studiegenoten, vanaf 215,- p.p

*breadcrumbs*

Op excursie over de Waddenzee

Zeilen tijdens een schoolreis op een historisch zeilschip

Hoe leuk is het om te gaan zeilen tijdens je school- of studiereis? Met je klas- of studiegenoten op een indrukwekkend historisch zeilschip zeilen over het Wad en het IJsselmeer is leuk en leerzaam!

Samenwerken om het schip te laten zeilen, overleggen met je klasgenoten wat jullie gaan koken, lekker chillen op het dek in de zon, de eilanden verkennen en bovenal….samen op stap en elkaar (nog) beter leren kennen. Werkweken, studiereizen en schoolreisjes zijn de ideale opening of afsluiting van een schooljaar. Een historisch zeilschip is hier de perfecte locatie voor!

Onze ervaren schippers hebben veel ervaring met het reizen met scholieren. Samen met jullie programma, het weer en het getij plant de schipper met jullie je een megaleuke tocht over het Wad en IJsselmeer. Heeft u zelf een programma voor tijdens het varen? De schipper houdt daarmee tijdens de zeiltocht zoveel mogelijk rekening mee. Aan de hand van een actueel weerbericht en de getijtafel plant u samen met de schipper de zeiltocht.

Hoe ziet een dag zeilen tijdens een schoolreisje er uit?

Alle werkweken en schoolreisjes op het water beginnen met inschepen in Harlingen. Daarna worden de hutten verdeeld en informeert de schipper u en uw leerlingen over de gedragsregels aan boord en in havens en over het zeilen tijdens het schoolreisje. Tijdens de schoolreizen is het de bedoeling dat iedere leerling actief meedoet aan het zeilen! De zeilen kunnen bijvoorbeeld alleen opgeborgen worden met behulp van een flink aantal handen. En wie wil, mag helpen met het hijsen en zetten van de zeilen of zelf aan het roer staan.

Voor de meeste schoolreizen wordt gekozen voor een DIY ervaring zodat de studenten worden gemotiveerd om zelf in actie te komen, samen te werken en het budget laag te houden. Dat houdt in dat ze hun eigen slaapzak meenemen en dat boodschappen doen, koken, afwassen en schoonmaken (behalve de eindschoonmaak) zelf onderling geregeld wordt.

Jarenlange ervaring met het organiseren van schoolreizen op zeilschepen!

Voor de gezelligheid of in het teken van een educatieve projectweek:  wij hebben jarenlange ervaring met het organiseren van onvergetelijke schoolreizen en werkweken op het IJsselmeer en de Waddenzee. Bij Historische Zeilvaart kunt u kiezen voor verschillende schepen, dit is afhankelijk van het aantal leerlingen die mee gaan zeilen tijdens de schoolreis:

Meer informatie over zeilen tijdens een schoolreis

Voor informatie en reserveringen kunt u ons een e-mail sturen. Van maandag t/m vrijdag, tijdens kantooruren, worden deze zo snel mogelijk beantwoord. Telefonisch zijn wij ook buiten kantooruren altijd bereikbaar. U kunt bij ons terecht voor meer informatie of het direct reserveren van een schoolreis op een historisch zeilschip op het IJsselmeer of het Wad.