Oost-Vlieland

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over wieringeraak Oost-Vlieland

De wieringeraak Oost-Vlieland is een prachtig schip die in 1926 werd gebouwd in Makkum. Het schip werd gebouwd voor het vissen op de Nederlandse kustwateren. Na het vissen kwam zij in de chartervaart terecht. Waar zij voor heel veel jaren vele mensen een mooie vakantie heeft gegeven. In 2016 kwam de huidige eigenaar, Erik Querngester, de Wieringeraak Oost-Vlieland tegen en werd het schip door Erik in zijn geheel gerenoveerd. Ze hebben het hele schip aangepakt, van het dagverblijf tot aan de keuken.

Oost-Vlieland in zijn geheel gerenoveerd

De Oost Vlieland is zijn geheel gerenoveerd en daardoor uitermate geschikt voor een prachtige vakantie of weekend op het water met familie of vrienden. In totaal kunnen er maximaal 10 personen verblijven op het schip. Het complete dagverblijf is zo gerenoveerd dat het nu een heerlijke plaats is om te relaxen. Ook de keuken ontbreekt aan niets. De keuken is namelijk voorzien van een 4-pits gasfornuis, een koelkast met vriezer en een complete inventaris. In de Oost-Vlieland zijn vijf comfortabele 2-persoonshutten aanwezig. Deze 2-persoonshutten zijn allen voorzien van bedden met een dekbed . Ook is er op de Oost-Vlieland een toilet en douche aanwezig. De Oost-Vlieland is dus van alle gemakken voorzien.

Verder is aanwezig op het schip de Oost-Vlieland:

  • Zwemvesten
  • Radio met cd speler
  • Diverse boeken
  • Spelletjes
  • Biertap

De Oost-Vlieland is daarom ideaal voor een mooie zeilende vakantie over het Wad en IJsselmeer, met vrienden of familie. Het schip is makkelijk hanteerbaar en bijzonder kind-vriendelijk. Erik is een ervaren zeeman die al meer dan 40 jaar, met veel plezier, de kunst van het varen doorgeeft aan zijn gasten. Door zijn jarenlange ervaring kent hij het Wad op zijn duimpje en kan hij jullie de mooiste plekken laten zien.

Kom aan boord en ervaar de schoonheid van het zeilen en het Wad op de wieringeraak Oost-Vlieland. Schipper Erik hoopt u binnenkort te mogen verwelkomen op de Oost-Vlieland! Nog meer lezen over de Oost-Vlieland? Klik dan hier.

Prijzen van de Oost-Vlieland 2022

 

Week 3700
Weekend 1825
Midweek ma. 10.00 u – vrij 16.00 uur of
zon. 20.00 uur – vrij. 09.00 uur.
2395
Voorovernachting 280
Dagtocht op aanvraag
Verlengdag 505
Pasen 2265
Hemelvaart 2945
Pinksteren 2515
Eindschoonmaak 100
Dekbedden inclusief

Direct boeken of meer informatie?

Boek direct uw zeilreis op de wieringeraak Oost-Vlieland. Heb je nog vragen over het prachtige schip Oost-Vlieland, neem dan gerust contact met ons op.  Wij bij Historische Zeilvaart helpen u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.