Oost-Vlieland

fun since ’85

*breadcrumbs*

Wieringeraak Oost-Vlieland

Varen met de Oost-Vlieland

De Oost-Vlieland is ideaal voor een mooie zeilende vakantie over het Wad en IJsselmeer met vrienden of familie. Het schip is makkelijk hanteerbaar en bijzonder kindvriendelijk. Erik is een ervaren zeeman die al meer dan 40 jaar met veel plezier de kunst van het varen doorgeeft aan zijn gasten. Door zijn jarenlange ervaring kent hij het Wad op zijn duimpje en weet hij de mooiste plekjes te vinden.

Kom aan boord en ervaar de schoonheid van het zeilen en het Wad op de wieringeraak Oost-Vlieland. Schipper Erik hoopt u binnenkort te mogen verwelkomen! Nog meer lezen over de Oost-Vlieland? Volg dan haar avonturen op Facebook.

Geschiedenis

De wieringeraak Oost-Vlieland is een prachtig schip die in 1926 werd gebouwd in Makkum. Het schip werd gebouwd voor het vissen op de Nederlandse kustwateren. Na het vissen kwam zij in de chartervaart terecht. Waar zij voor heel veel jaren vele mensen een mooie vakantie heeft gegeven. In 2016 kwam de huidige eigenaar, Erik Querngester, de Wieringeraak Oost-Vlieland tegen en kreeg het schip een grote refit.

Voorzieningen op de Oost-Vlieland

De Oost-Vlieland is ingericht als een heerlijke plek om te relaxen. De Oost-Vlieland biedt plaats aan 12 daggasten en slaapplaats voor 10 gasten in 5 tweepersoonshutten. Voor hen zijn 1 wc en 1 douche aanwezig.

Het benedendek is knus ingericht met een typisch nautische sfeer. De kombuis biedt de kok een 6-pits fornuis met oven, twee ruime koelkasten, vriezer en vaatwasser. Bovendeks beschrijving.

Overzicht van voorzieningen op de Oost-Vlieland

 • Kombuis:
 • 4-pits gasfornuis
 • Koelvriescombinatie
 • Koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig) en waterkoker
 • Kookgerei en servies voor alle gasten
 • Gemeenschappelijke ruimte:
 • Radio-cd-speler
 • Binnenspeelgoed en buitenspeelgoed
 • Bibliotheek
 • Centrale verwarming in het gehele schip
 • Reddingsvesten en kinderreddingsvesten

Vaargebied

Met de Oost-Vlieland kunt u uitvaren naar de Waddenzee en het IJsselmeer. De afvaarthaven van de Oost-Vlieland is Harlingen.

Huidige Positie
Wilt u weten waar de Oost-Vlieland zich op dit moment bevindt? Klik dan hier.

Huurprijzen Oost-Vlieland 2024

Week 4030
Midweek 2600
Weekend 1990
Dagtocht op aanvraag
Voorovernachting 300
Hemelvaart (weekend + 2 dagen) 2650
Pinkster (weekend + 1 dag) 3080
Eindschoonmaak  100
dekbedden inclusief

Langer dan een week zeilen behoort ook tot de mogelijkheden. De prijzen zijn inclusief bemanning, havengeld, toeristenbelasting en brandstof.

Direct boeken of meer informatie?

Met uw gezelschap genieten van de Waddenzee of het IJsselmeer op de Oost-Vlieland? Historische Zeilvaart Harlingen helpt u met het samenstellen van de perfecte reis voor uw familie, vriendengroep, of bedrijf. Heeft u nog vragen over zeilen of de Oost-Vlieland? We staan u graag te woord.