Over ons

fun since ’85

De schippers van Historische Zeilvaart Harlingen staan klaar om u een onvergetelijke belevenis te verzorgen!

*breadcrumbs*

Op zeilvakantie? Ga mee met Historische Zeilvaart Harlingen!

Onze schippers en hun crew staan klaar om u een onvergetelijke zeilreis te bezorgen. Met hun historische schepen van de “bruine vloot” nemen ze u mee naar de waddeneilanden, het IJsselmeer of de Friese binnenwateren. Zeilervaring is niet nodig! De maat laat jullie zien hoe alles werkt. Zeilen vraagt teamwork en is leuk voor alle leeftijden. Zodra de zeilen zijn gehesen neemt de schipper jullie mee over het water en kunnen jullie genieten van de zilte lucht en het weidse uitzicht. De schepen ademen geschiedenis, maar voldoen aan moderne standaarden met hoge railing, centrale verwarming, knusse hutten, modern sanitair, een gezellig binnenverblijf en een compleet ingerichte kombuis.

Bent u alleen, met z’n tweeën, gezin of een klein groepje? Haak dan aan bij onze volledig verzorgde arrangementen en zeil mee over het Wad. Van een korte uitvlucht, tot een midweek speciaal voor gezinnen of uitgebreid eilandhoppen. Ons aanbod heeft voor ieder wat wils.

Wilt u met 8 personen of meer gaan zeilen? Dan heeft u het voor het zeggen! U kunt een schip huren en uw zeilreis naar wens samenstellen: van 1 dag tot langer dan een week, van volledig verzorgd tot DIY. Wij helpen u met het programma en de schipper en zijn maat varen met u uit. Perfect voor vriendengroepen, families, collega’s, scholen en verenigingen.

Wie is Historische Zeilvaart Harlingen?

De Stichting Historische Zeilvaart Harlingen (SHZH) is een schipperscoöperatie. Dat betekent dat al onze schippers eigenaar zijn van hun eigen schip en dat zij samen beslissen over de koers die de vloot zet. Sinds 1985 organiseren wij groepszeilreizen en meezeilreizen op historische zeilschepen. Het doel van de Historische Zeilvaart is om u een prachtige vakantie te geven, ons varende erfgoed (de schepen) te behouden en het zeilen voor iedereen toegankelijk te maken. De unieke werkwijze van Historische Zeilvaart Harlingen levert u een persoonlijke benadering op met korte lijnen tussen klant, kantoor en schipper.

Al onze schippers houden zich aan de strenge veiligheidseisen van de Binnenschepenwet. Dat betekent dat het schip, alle tuigage (touwen), zeilen, motor, etc. regelmatig aan strenge controle onderworpen worden en dat de bemanning goed opgeleid is en zich houdt aan alle eisen. Bovendien bent u verzekerd door de verzekering Garantieregeling Pakketreizen. Maar onze schippers hebben bovenal veel hart voor zeilen! Ze zijn het liefst op het water en nemen hun gasten graag mee in het reilen en zeilen van de schepen en hebben oog en oor voor de wensen van reizigers.

Wij staan voor u klaar om uw zeilreis soepel te laten verlopen

Onze schippers worden ondersteund door onze twee medewerksters op kantoor. Zij helpen u met al uw vragen over zeilen, onze schepen en de reizen, het samenstellen van uw reis op basis van uw persoonlijke wensen en handelen alle administratie keurig af. Zij werken samen met onze Duitse partner TSC Group (Traditional Sailing Charter). Deze vloot heeft ook enkele schepen met Harlingen als thuishaven, u kunt deze schepen van TSC boeken via Historische Zeilvaart Harlingen. Ook kunt u via Historische Zeilvaart Harlingen, reizen buiten Nederland boeken op de schepen van TSC