Culinair zeilweekend

fun since ’85

Zeilen, zon, zand, zilt, zoet, zuivel, zee, zout en zoveel meer

*breadcrumbs*

Culinaire zeilreis op het Wad

Aan boord van onze historische zeilschepen kunt u genieten van lekkers uit het Waddengebied en daarbuiten, tijdens ons culinaire zeilweekend. Help mee met het hijsen van de zeilen, ontdek de Waddeneilanden en geniet aan boord van bijzondere maaltijden. Dit weekend heeft de levensgenieter veel te bieden.

Het programma van deze culinaire reis over het Wad

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

Stap ’s avond aan boord van het schip waar u wordt ontvangen door de kapitein, zijn matroos en de chef. Maak kennis met uw medereizigers onder het genot van een drankje en een lekker borrelhapje.

De volgende dag wordt u wakker en staan er verse broodjes en een sapje voor u klaar. De kapitein vraagt uw hulp bij het hijsen van de zeilen, waarna het schip richting Vlieland of Terschelling zal varen. Bewonder de zeehonden die liggen te rusten op de zandbanken en geniet van de zoute zeewind. Aangekomen in de haven kunt u de uitgestrekte stranden, duinen en bossen op het eiland verkennen, te voet of per fiets, of aan een van de vele aangeboden activiteiten op de eilanden meedoen. Aan het eind van de dag heeft de chef voor u een bijzondere meergangen diner met een Waddentintje voor u voorbereid om van te genieten en kunt u uitgebreid tafelen.

De laatste ochtend kunt u nog een kleine wandeling maken, waarna het schip weer koers zet naar Harlingen. Op zee wordt een uitgebreide lunch voor u bereid om van te genieten. Wanneer de haven in beeld komt roept de maat iedereen bijeen om het zeil op te bergen en stapt u vol bijzondere herinneringen en verhalen weer aan vaste wal.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas, tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid, boeken en spelletjes. Op sommige schepen treft u een geluidsinstallatie en/of muziekinstrument aan.

Data en prijzen 2024

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data
Vrijdag 3 mei 20:00 uur t/m zondag 5 mei 16:00 op de Grootvorst
Vrijdag 20 september 20:00 uur t/m zondag 22 september 16:00 op de Frans Horjus

Prijzen
Volwassenen: €399,-
Toeslag 1-persoonshut: € 175,-
U verblijft met maximaal 1 persoon van hetzelfde geslacht uit een ander gezelschap in een hut.

Inclusief maaltijden en tussendoortjes, koffie/thee/water, dekbed met beddengoed, handdoekenset. Fris en alcoholische dranken zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. De prijs is tevens inclusief havengelden, touristenbelasting, eindschoonmaak en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 8 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.

N.B. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om het schip te wijzigen naar een groter of kleiner schip.

Boeken en contact

Heeft u vragen over deze culinaire zeilreis over het Wad, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uit vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.