Etmaal op de Waddenzee

fun since ’85

Droom na een dag vol zon, zee, zout en zand weg op kabbelend water

*breadcrumbs*

Een etmaal zeilen en droogvallen op de Waddenzee

Ons etmaal zeilen en droogvallen op het Wad is de ultieme kennismaking met historische schepen op de Waddenzee. Na deze 24 uur op één van onze schepen, voelt het alsof u minimaal een lang weekend weg bent geweest. Zeilen, droogvallen, wadlopen met gids, slapen op zee, heerlijk eten. Deze reis heeft het allemaal. Ook als u al veel vaker heeft gevaren, blijft deze tocht een prachtige gelegenheid om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Wadlopen vanaf een drooggevallen schip is een toegankelijke manier om dit eens te doen, en uiteraard niet verplicht.

Tip: deze kennismaking met zeilen is ook ideaal om cadeau te doen.

Het programma van een etmaal op de Waddenzee

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

Wanneer u bent ingescheept staat een heerlijke lunch voor u klaar.
We hebben een vol programma, dus steken snel van wal om op tijd de zandplaat te bereiken! Maak onderweg kennis met uw medereizigers, drink nog een kopje koffie en geniet van de zeewind op uw gezicht.

Dan gooit de kapitein het anker uit, ogenschijnlijk in the middle of nowhere, maar wacht u maar af! Terwijl de kok het avondeten bereidt, zult u zien dat de zeebodem zichtbaar wordt. Wanneer iedereen zijn buik rond heeft gegeten en u weer aan dek bent, zult u ineens zien dat het water bijna weg is! Tijd om op ontdekking te gaan. De Waddengids is mee aan boord en zal jullie meenemen op ontdekkingstocht wadlopen over de zeebodem. Welke schatten zullen jullie vinden? Wij durven te wedden dat u niet wist hoeveel bijzonders zich in het zand bevindt.

Wanneer jullie terugkomen van de zwerftocht, zult u zien dat het water alweer aan het stijgen is. Snel aan boord! Bij het vallen van de avond staat natuurlijk een versnapering op tafel en kunt u er een drankje bij nemen. Zullen er vanavond sterren te zien zijn? Zolang u zich stil houdt, mag het zo laat worden als u wilt. Waarna u in uw hut voldaan in slaap kunt vallen.

Tegen de tijd dat u wakker wordt, drijft het schip al lang weer. Na een stevig ontbijt is het tijd om aan het werk te gaan! We moeten terug naar Harlingen en de matroos heeft hulp nodig. Zij die willen mogen helpen met het hijsen, aantrekken en vieren van de zeilen terwijl de schipper koers zet naar de haven. Tegen het middaguur wordt het zeil opgeborgen en vaart het schip rustig de haven in. Meer vakantie in zo weinig tijd vindt u nergens!

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Om hem/haar in staat te stellen geweldige gerechten uit de kombuis te toveren, heeft hij/zij af en toe uw hulp nodig bij de voorbereiding en de afwas. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid, boeken en spelletjes. Op sommige schepen treft u een geluidsinstallatie en/of muziekinstrument aan.

Data en prijzen 2024

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data
Zaterdag 13 april 13:00 t/m zondag 14 april 13:00 LAATSTE MOGELIJKHEDEN

Zaterdag 8 juni 12:00 t/m zondag 9 juni 12:00

Zaterdag 6 juli 11:00 t/m zondag 7 juli 11:00

Dinsdag 6 augustus 12:00 t/m woensdag 7 augustus 12:00
Donderdag 8 augustus 13:00 t/m vrijdag 09 augustus 13:00
Dinsdag 20 augustus 11:00 t/m woensdag 21 augustus 11:00
Donderdag 22 augustus 13:00 t/m vrijdag 23 augustus 13:00

Prijzen
Volwassenen: € 375,-
Toeslag 1-persoonshut: € 175,-
Kinderen t/m 12 jaar: € 325,-
U verblijft met maximaal 1 persoon van hetzelfde geslacht uit een ander gezelschap in een hut.

Inclusief maaltijden en tussendoortjes, koffie/thee/water, dekbed met beddengoed, handdoekenset. Fris en alcoholische dranken zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. De prijs is tevens inclusief eindschoonmaak en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 8 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.

Boeken en contact

Heeft u vragen over deze reis of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.