Familieuitje zeilen in Friesland

fun since ’85

Zeilen is fantastisch voor jong en oud! Huur vanaf 8 personen een historisch schip met schipper en stel uw eigen reis samen over de Waddenzee, IJsselmeer en/of Friese binnenwateren.

*breadcrumbs*

Op avontuur met de hele familie: zeilen in Friesland

Stel je voor, de wind in de zeilen, het geluid van kabbelend water en een horizon die uitnodigt tot ontdekken. Een familieuitje op het water, waarbij je samen met je dierbaren de vrijheid van het zeilen ervaart. Dat is niet zomaar een dagje uit; dat is een herinnering voor het leven.

Waarom een famileuitje zeilen in Friesland zo bijzonder is

Friesland, met haar uitgestrekte Waddenzee en knusse havenstadjes, is een paradijs voor zeilliefhebbers. De provincie ademt een rijke maritieme geschiedenis en biedt een unieke kans om op een historisch zeilschip te stappen en de elementen te omarmen. Bekijk onze vloot!

Het gevoel van vrijheid

Zeilen brengt een gevoel van vrijheid met zich mee dat je op weinig andere plekken ervaart. Het is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en samen te zijn met familie. Of je nu kiest voor een tocht over de Waddenzee, een bezoek aan de Waddeneilanden of een ontdekkingstocht lang de vissersdorpen aan het IJsselmeer of door de eeuwenoude handelsplaatsen aan de Friese binnenwateren, er is voor ieder wat wils.

Een familieuitje voor iedereen

Bij Historische Zeilvaart Harlingen snappen we dat elk familieuitje uniek is. Of je nu met een klein gezelschap bent of een grote familie hebt, we hebben schepen klaarliggen voor groepen van alle groottes. En het mooie is: jouw familieuitje zeilen in Friesland is op maat gemaakt! Wij helpen jullie om het perfecte programma samen te stellen.

Voorbeelden van zeiltochten:

  • Een dagtocht met catering: Laat je culinair verwennen terwijl je geniet van het zeilen en het uitzicht.
  • Een lang weekend zeilen en droogvallen: Ontdek wat er gebeurt als het water zich terugtrekt en je op de zeebodem kunt wandelen.
  • Een week langs de eilanden: Verken de unieke cultuur en natuur van de Waddeneilanden.

De charme van een historisch zeilschip

Onze vloot bestaat uit schepen met een verhaal. Ze zijn meer dan alleen een middel om van A naar B te komen; ze zijn een beleving op zich. De schippers delen graag hun kennis en passie, wat het zeilen nog bijzonderder maakt. De schipper en zijn maat hebben jullie hulp nodig met het hijsen en strijken van de zeilen! Spierballen en ervaring zijn niet nodig, vele handen maken licht werk. Terwijl de schipper zijn pad over het water zoekt, leert de maat zij die dat willen met alle liefde wat zeemansknopen. Wanneer het schip voor anker ligt, heeft de schipper misschien nog wel wat spannende verhalen te vertellen.

Van geheel verzorgd tot doe het zelf

Wil je zorgeloos genieten? Kies dan catering en linnenservice. Maar je mag dit ook lekker allemaal zelf bepalen. Onze bemanning staat klaar om jou en je familie een onvergetelijke tijd te bezorgen. Ze passen de vaarstijl aan op jullie wensen en zorgen voor een veilige en comfortabele ervaring.

Meer weten over een familieuitje zeilen in Friesland?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw familieuitje zeilen in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar en helpen je graag verder met het plannen van een onvergetelijke zeilervaring.

Zeilen is meer dan een activiteit; het is een manier om samen te zijn, avonturen te beleven en te genieten van de natuur. Stap aan boord en laat je meevoeren door de wind. Jouw familieuitje zeilen in Friesland wacht op je!