Zeil zwerftocht naar Oostelijk Wad

fun since ’85

Avonturiers, dit is de zeilreis voor jullie!

*breadcrumbs*

Zeil zwerftocht naar Oostelijk Wad

De klipper Eendracht biedt dit jaar een hele bijzondere zeilreis aan: een zeil zwerftocht naar het Oostelijk Wad. Tijdens deze reis zeilen we helemaal naar Schiermonnikoog, de Engelsmanplaat en al die andere prachtige plekken op het Oostwad.

Dit is een zeilreis voor de echte avonturiers! Scharrelen over zandbanken, smalle prielen en geultjes, leven op het ritme van de natuur. Nadat u de zon onbelemmerd hebt kunnen zien ondergaan, kunt u zich vervolgens terugtrekken in het comfortabele benedendeks.

Het programma zeil zwerftocht Oostelijk Wad.

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

Deze zeil zwerftocht naar het Oostelijk Wad begint in onze thuishaven Harlingen. Een prachtig oud havenstadje. Komt u te vroeg? Dan raden wij u zeker aan om even door de binnenstad te dwalen. Eenmaal aan boord maakt u kennis met de bemanning en uw medereizigers. De route voor deze week zal worden uitgestippeld.

Tijdens deze reis mag de platbodem met haar weinige diepgang en zijzwaarden laten zien waar ze voor gemaakt is: geen eenvoudige overtocht, maar een echte zwerftocht door ondiep water. Maandagochtend gaat het schip stuurboord de haven uit en zeilen we naar onze eerste bestemming, de Engelsmansplaat, waar een grote zeehondenkolonie haar thuis heeft.

Wanneer we langs deze plaat zijn gevaren, begint de echte zeil zwerftocht. Op het Oostelijk Wad zijn geen grote vaargeulen, dus moet de schipper goed opletten. Deze zandbult onder water, zouden we er nog overheen komen, of stranden we even? Zo scharrelen we naar Schiermonnikoog: het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Waar het rustig is en de natuur nog haar gang kan gaan.

Na het bezoek aan “Schier”, varen we naar Lauwersoog, op de grens tussen Friesland en Groningen en trekken we vervolgens verder Oostwaarts, hoe ver zullen we komen? De wind en het tij bepalen! Hier liggen geen grote boeien meer, slechts enkele in het zand geprikte stokken geven stille hints over wat mogelijk de beste route is. We zullen meermaals even vastlopen en weer lostrekken, en zelfs helemaal droogvallen en de volgende ochtend weer verder varen. Deze zeil zwerftocht over Oostelijk Wad belooft een avontuurlijke reis!

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Om hem/haar in staat te stellen geweldige gerechten uit de kombuis te toveren, heeft hij/zij af en toe uw hulp nodig bij de voorbereiding en de afwas. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid, boeken en spelletjes. Op sommige schepen treft u een geluidsinstallatie en/of muziekinstrument aan.

Data en prijzen 2024

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data
Zondag 30 juni 20:00 t/m zondag 7 juli 16:00 op de Eendracht

Prijzen
Volwassenen: €850,-
Kinderen t/m 12 jaar: €700,-
Toeslag 1-persoonshut: € 350,-
U verblijft met maximaal 1 persoon van hetzelfde geslacht uit een ander gezelschap in een hut.

Inclusief maaltijden en tussendoortjes, koffie/thee/water, dekbed met beddengoed, handdoekenset. Fris en alcoholische dranken zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. De prijs is tevens inclusief havengelden, touristenbelasting, eindschoonmaak en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 8 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.

N.B. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om het schip te wijzigen naar een groter of kleiner schip.

Boeken en contact

Heeft u vragen over eilandhoppen langs de wadden, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.