Zeilen met kinderen

fun since ’85

Ga deze vakantie op een echt zeilavontuur

*breadcrumbs*

Zeilen met de kinderen in de schoolvakantie

Stel u vraagt een kind: wil je deze vakantie naar een huisje, of op avontuur? Dan durven wij wel te wedden wat het antwoord is! Spanning, nieuwe vriendjes, uitwaaien op het strand, vliegeren, piraatje spelen, zeilen hijsen, krabbenvangen of spelen met zand en water. Dit vindt u allemaal terug in onze familiezeilreis! Het is een arrangement speciaal voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden! Je zeilt met meerdere gezinnen mee. Opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn natuurlijk ook welkom!

Het programma van zeilen met de kinderen

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

Zeilervaring is niet nodig! De kinderen bepalen hoe bont we het maken met zeilen: lekker rustig of wat spannender.

Vijf dagen lang zullen we over de Waddenzee zwerven waar overal iets te beleven valt! Op de eerste dag verwelkomen we jullie allemaal aan boord en steekt het schip van wal. Zodra we de haven uit zijn worden de zeilen gehesen. Wie helpt er mee?

De schipper zet koers naar Terschelling en jullie kunnen genieten van het uitzicht, spelletjes spelen, helpen zeilen of chillen aan dek. De matroos leert jullie met liefde allerlei zeemansknopen. Doen de ouders mee, of kijken ze toe?

Eenmaal in de haven kunnen jullie je eigen gang gaan. Naar het strand, shoppen of krabben vangen misschien. De kok bereidt ondertussen het eten voor en zal jullie de rest van de vakantie blijven verwennen met veel lekkers. ’s Avond kan iedereen zich voldaan terugtrekken in zijn of haar hut.

Tijdens de midweken wordt er misschien nog drooggevallen onderweg naar het volgende eiland. Kijk vanaf het schip hoe de zeebodem steeds dichterbij komt! Wie durft er als eerste in het water? Op de zeebodem zijn allerlei beestjes te vinden, wat een avontuur!

U leest het, tijdens een zeiltocht hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Terwijl zij zich vermaken, kunt u lekker genieten van het zonnetje.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Om hem/haar in staat te stellen geweldige gerechten uit de kombuis te toveren, heeft hij/zij af en toe uw hulp nodig bij de voorbereiding en de afwas. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid, boeken en spelletjes. Op sommige schepen treft u een geluidsinstallatie en/of muziekinstrument aan.

De prijs is tevens inclusief eindschoonmaak, havengelden, toeristenbelasting en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.
De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data en prijzen 2024

In november 2023 hebben wij ons meezeilprogramma weer klaar en staan hier de nieuwe data en prijzen.

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 8 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.

Boeken en contact

Heeft u vragen over droogvallen en wadlopen, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.