Fotografiecursus

fun since ’85

Het Wad, de schatkamer voor de fotograaf

*breadcrumbs*

Zeilen en fotograferen op de Wadden

Niet voor niets waren “oude meesters” zo geliefd vanwege “de prachtige Hollandse lichtinval veroorzaakt door de weerkaatsing van de zee”.

Hoe kan je hier van profiteren?
Hoe kan je het zo fotogenieke Wad het beste fotograferen?
Hoe pak je dit ene moment?
Hoe maak je jouw foto tot de unieke foto?

Fotograferen en zeilen met een historisch zeilschip op het Wad is een perfecte combinatie. De fotograaf ondersteunt u graag met tips om uw foto’s nog mooier te maken. Met aandacht voor detail en het goede moment leert u gezamenlijk de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw camera te gebruiken.

Hoe ziet een foto-zeilweekend er uit?

U scheept in, vrijdagavond, aan boord van één van onze schepen, in de mooie haven van Harlingen aan het Wad. Na de kennismaking legt de schipper het nautische plan voor het weekend uit en de fotograaf begint met zijn programma en uitleg van de plannen die er liggen voor het weekend.
Zaterdagmorgen, na een zeilinstructie van de matroos, verlaat het schip de haven van Harlingen, al zeilend het Wad op, op zoek naar fotogenieke geulen, zandbanken, zeehonden, vogels, boeien, skylines en noem maar op.
Zaterdagavond ligt het schip afgemeerd op één van de Waddeneilanden. Gezamenlijk wordt het resultaat van de foto’s van deze dag bekeken.
Zondag vertrekt het schip weer richting Harlingen met al weer een prachtige tocht vol unieke fotografische momenten voor de boeg.
In de loop van de zondag meert het schip weer af in de haven van Harlingen.

Tijdens weekend is er een kok aan boord en wordt er voor het eten gezorgd zodat u zich helemaal kunt richten op het fotograferen en genieten van het zeilen en de Waddenzee.

Wanneer vinden deze weekenden plaats?

In november 2019 vindt u weer de data voor de zeil-fotografieweekenden op onze website.
Prijs 2020 p.p. €. 300,= inclusief de fotocursus en het eten.
Exclusief fris- en alcoholische drankjes (zijn aan boord te koop)

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de fotoworkshop aan boord van onze zeilschepen.