Makkum, Workum, Stavoren, Hindeloopen

Zeilen naar Makkum, Workum, Stavoren en Hindeloopen

WAT TE DOEN in Makkum, Workum, Stavoren en Hindeloopen

Makkum
Makkum is langs de Friese kust de enige badplaats met echt natuurlijk zandstrand. Er is een breed strand met een heuse boulevard met bijbehorende vakantiehuisjes en flats neergezet. Voor surfers en zonaanbidders een prachtige locatie met een camping en hotel aan zee.
In Makkum is de beroemde Makkumer Tegel- en Aardewerkfabriek van de familie Tichelaar gevestigd, die na afspraak bezichtigd kan worden.

Workum
Het lintstadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie.
Bekend om zijn prachtige oude zeesluis, uitgang voor de watersport vanuit Friesland naar het IJsselmeer.
En woon- en werkplaats van de beroemde kunstschilder Jopie Huisman.

Stavoren
Stavoren, Friesland’s oudste stad, Hanzestad en één van de Friese Elfsteden ligt aan het IJsselmeer en heeft een directe verbinding met de Friese Meren. Dit maakt Stavoren tot een ideale plek voor watersporters.

Hindeloopen
Hindeloopen is een schitterend oud stadje met houten bruggetjes over smalle grachten. Markant zijn de karakteristieke huisjes, de scheve Westertoren en de ophaalbrug met het sluishuisje en de ‘leugenbank’ waar vissers vroeger sterke verhalen vertelden over hun avonturen op zee. Hindelooper mannen waren zeevaarders die veel op Scandinavië voeren. Het Hindelooper schilderwerk is waarschijnlijk beïnvloed door Scandinavische decoraties.

Meer informatie:

Makkum

Tegelfabriek

Stavoren

Workum

Jopie Huisman museum

Hindeloopen

schaatsmuseum

Hindelooper kunst